2010 m. balandžio 27 d., antradienis

Velykiniai zuikiai

Per tą velykinį šurmulį, liko neparodyta na, laaabai jau mano manymu velykiškų veltinukų porelė- "zuikiai puikiai" ir "pavasario žaluma".




2010 m. balandžio 23 d., penktadienis

Šlepetės "Vasara"

Brr... nežinau ar mano termometras nenusigrybauja, bet jis šįryt rodė 0. Apvalių apvaliausią nulį. Renku tekstą sugrubusiais pirštais, apsitūlojusi keliais megztiniais ir vis žvilgčioju pro langą, o akys desperatiškai bandydo ieškoti pavasario apraiškų. Atrodo net žiedeliai bijo kišti galveles iš savo pumpurėlių ir kaip ir aš laukia šilumos...
Gal bent jau akeles sušildys ryškios šlepetės, nuveltos gal prieš mėnesį, bet atėjo laikas joms būtent dabar pasirodyti.

2010 m. balandžio 21 d., trečiadienis

Pamokėlė - veltinukai kitaip

Parodysiu kaip galima pasigaminti veltinukus neturint tūrinio vėlimo įgūdžių, naudojant tik nuveltą plokštumą.
Reikės:
kietai nuvelto ir neplono veltinio kilimėlio(26dydžio veltinukams pasiruošiau 62x35cm dydžio veltinio ruošinuką),
kartoniuko lekalams,
muilo gabalėlio ar kreidos apsipiešti lekaliukus,
žirklių, siūlų, adatos, siuvimo mašina, jei siūsit ne rankomis.

Pradedam
Kad žinočiau kokia lekalo forma nusipiešti, sukarpiau jau vaiko sunešiotus veltinukus: nukerpam padą, o viršutinę dalį- per vidurį


Ištiesinusi padedu detales ant kardono ir apsipiešiu kokiais 1cm didesnes. Išsikerpam, jau turim lekaliukus.


Dedam ant veltinio kilimėlio ir apsipiešiam. Ant padukų detalių sudedu vidurio atžymas, kad siūnant žinočiau kurias vietas sutapdinti.
Štai taip atrodo iškirptos veltinių detalės.
Pirmiausia susiūnam veltinukų vidurio siūles pakankamai tankiu dygsniu.
Išlaikom vienodą siūlės plotį
Prieš susiuvant siuvimo mašina, pridaigstau paduko detalę
Ir vualia- siūti veltinukai baigti. Prie paduko galima prisiuti pagal tą patį lekaliuką išsikirptą odinę detalę- bus odinis neslystantis padas.
Paskutinis etapas- testavimas ir būsimo nešiotojo įvertinimas:) Mano mažasis vaikinas bando pozuoti- t.y. visaip strakalioja ir nenustygsta vietoj arba įsibėgėja ir slysta- čia toks naujųjų tapkiukų išbandymas. Iš išsišiepusio veidelio suprantu, kad naujieji veltinukai patinka.
Kadangi visdėlto matau, kad tapkiukai laisvoki, aš juos sumažinu ir suteikiu formą apveldama. Siūlės tampa ne tokios griežtos, o forma- labiau ergonomiška. Išdžiovinusi paduką būtinai patepu lateksu.
Tikiuosi kas nors pabandys šitą būdą ir man parašys kaip pavyko.
Komentarai ir klausimai laukiami :)

2010 m. balandžio 15 d., ketvirtadienis

Mažulkoms


Riestanosių porelė

Porelė riestanosiukų


Liemenės

Seniai besirodžiau ką veliu. Grįžtu į blogą su pora mažulyčių liemenių, kurias vėliau tiesiog pasiilsėjimui nuo veltinių.
Violetinei liemenei naudojau Merino sluoksną, šilko pluoštą ir medvilninius nėrinukus. Prie šio drabužėlio labai tiko to paties spalvinio derinuko riešinė.

Samaninė- mano mėgstamiausia spalva, todėl norėjau nuvelti ypač puošnią liemenę- nugarėlė dekoruota šilko audiniu, kuris pasitaikė turbūt gerokai per tankus ir velniškai nenorėjo prisivelti. Po gerų poros valandų rungtyniavimo "kuris kurį", reikalą užbaigė aršus mėtymas, ir pagaliau turėjau šilkinį paveikslą ant nugarėlės, o pūslėta paviršiaus faktūra- žiauriai žavi...

2010 m. balandžio 1 d., ketvirtadienis